Magyar Közéleti Szemle

2012. április 20., péntek

Válás elindítása, bírósági kereset beadása életre szóló döntés lehet


Jogviták előjelei a hallgatás időszakaitól, a házasságból, élettársi kapcsolatból kifelé fordulás esetein keresztül jelentkeznek.
Kezdődő viták, majd per előtt megszakadó párbeszéd és értetlenség az álláspontok között – valóban megnehezítik az együttműködést a vitapartnerek között.

A hallgatás, az elkülönített folyószámla intő jel, amelyre családjogi vitás helyzeteknél később már nehéz logikus magyarázatot adni és kapni! 

Vidék vagy Budapest a szakszerű perhelyettesítés és permegelőzés alapkövetelmény


Bírósági kereset beadása, a perindítás előtti pillanatok a körültekintést igénylik. Legyen szó orvosi műhiba ügyéről, vagy ráépítés peres problémájáról.

Legerősebb igény legyen ilyenkor "a tiszta kép, a tiszta jogi helyzet" megszerzése, majd az érdekek, családi belső titkok feltérképezése.

Ehhez az igazságügyi szolgáltató mediátor iroda adhatja a bírósági per előtt a legjobb megoldást!

Megfogalmazható: a bírósági tárgyalás közben, a gazdasági elszámolás közben, a per előtt az együttműködés nélkül megnehezül a jogi eljárás végigvitele.

Jogviták kialakulásakor a szakértői mediátor iroda megkeresése, az együttműködés visszaállításának kezdeményezése szakemberekkel első a teendők közül.

Megismertetni az igazságügyi mediátorral a konfliktus lényegét, a várható legvitatottabb érdekkülönbségek feltárása minden peres eljárás előtt, de bírósági tárgyalások közben utat nyithat az együttműködés helyreállításához.

A szolgáltató igazságügyi mediátor iroda a törvényes lehetőség a bírósági per elkerüléséhez, a bírósági per helyettesítéséhez, a permegelőzés és perelőkészítés szakmai helyszíne.
Gazdasági elszámolás jogvitái, gazdasági per közben az üzleti mediáció könnyen racionális érvek segítségével állíthatja helyre az együttműködést amelyet a Ptk. erősen hangsúlyoz.

Egyezségi megállapodás egyezségi kötelezettség felvállalása mindenkinek jó megoldás.

Szükséges lehet szakértői vélemény, igazságügyi szakértői, építésügyi költségszakértői közreműködés az adatok, tények pontosításához.


Szolgáltatói névjegy:

Ügyfelek részére bejelentkezés, időpontfoglalás: 

 06-302-164-102  

(hétköznapokon 9-19h)

Minden esetben iratait és levelezését hozza magával! Ha hozzánk fordul, még nem biztos, hogy késő!