Magyar Közéleti Szemle

2016. augusztus 9., kedd

Az új Ptk., az új Perrendtartás az ügyféltől több mérlegelést kíván! Információk, tanácsadás a bírósági per elkerüléséről, majd a bírósági ügy kiváltása a jó megoldás!

Ha vita kereszttüzébe kerül a jogkereső ügyfél komoly újdonságok érik.


Bírósági perekben a viszontkeresetek, a részítéletek és azok fellebbezései akár 8-15 évet is jelentenek a közös tulajdon, vagy vagyonmegosztás bírósági ügyekben.


Évek alatt változott a költségmentesség megítélési gyakorlata, ahogy nőttek a szakaszonkénti perköltségek akár milliós értéket elérve!Már nem lehet a 10 évvel ezelőtti bírósági peres emlékezetre hagyatkoznia azoknak az embereknek, akik pereskedést kívánnak kezdeni.


Magyarországon az új Ptk. számos rendelkezése a felek közötti megállapodást, a piaci alapon végzett közvetítés hasznosságát és szükségességét igazolja!

Külföldön dolgozók számára szinte az egyetlen hatékony és jó megoldás a profi jogvita rendezés.
Ennél is több ösztönzést a bírósági per elkerülésére a Perrendtartás új koncepciója, illetve az e-perek bevezetése idén július 01.-től!

A perkoncentráció olyan alapelv, amely a szakmáknak (ügyvédek, igazságügyi szakértők stb.) új kihívásokat teremt, az ügyfelet sokkal több információ beszerzésére készteti.Hazai és nemzetközi jogviták szakmai résztvevője Országbíró Zoltán.Osztott perszerkezet az ügyfelek számára ismeretlen újdonság, számos vitát fog szülni kezdetben az ügyét sürgetni akaró ügyfél és jogi képviselője között.

Az osztott perszerkezet önmagában minden jogkereső ügyfél számára fontossá teszi az ADR eljárást, a piaci alapon végzett profi közvetítés lehetőségét!


Bírósági per alakulása az ügyfelek számára bizonytalanabbnak fog tűnni, mert az első szakasza nagyobb előkészítő szakmai munkát és több időt vesz igénybe.Tanácsadás a bírósági ügyek elkerülése, információk a bírósági kiadások kikerülése lehetőségéről, útmutató az eljárási módozatairól, ma már 2016-ban minden magyar jogkereső ember érdeke!Az új Ptk a gyakorlatban megváltoztatja a bírósági perekben, ADR egyezségekben a jogkeresők helyzetét. 

Saját esetekkel hívható - T:06-302-164102 (hétköznap   9h-19h)