Magyar Közéleti Szemle

2012. június 9., szombat

Vállalkozások pere és családok pere közötti hasonlóságok

Gazdasági perek eljárásrendje, családjogi perek eljárásrendje némileg eltér egymástól, ha a szűken értelmezett szakmai szempontokat elemezzük.

Az ügyfélcentrikus igazságügyi mediátori közremüködés, a párhuzamos perelőkészítés részbeni ügyvédi tevékenysége szempontjából azonban a tanulságok és hasonlóságok erősek.


Összegzés nélkül kiemelve a legfontosabb gyakorlati tapasztalatokat az alábbiak állapíthatóak meg sok száz peres ügy, mediátori jogvita alapján:



- Első tanácsadás a permegelőzés szemszögéből, az igazságügyi mediátor megkeresésével igen hasznos a jogvitába kerültek számára!

- Saját költségeiket csökkentik le azok az ügyfelek, akik a szakszerű permentesítő mediáció hivatalos kezdeményezését megteszik a másik fél felé, álláspontjuk nyílt bemutatásával!

- A bírósági pertárgyérték és bírósági per költsége összefügg , ezért az igazságügyi szakértők megbízása szakkérdésekben és mediátori közreműködéssel a közvetlen költségeket drasztikusan lecsökkentheti, az üzleti kapcsolatok megőrizhetőbbek, mint sokfordulós perben.

Mi vezet a beszállítói perhez, házassági szerződés felbontásához, az ajándékozási szerződés meghiúsulásához - csak a személyes konzultáción kereshet szakember és ügyfél választ rá!
Ott iratok és személyesen előadott körülmények együtt segítik a szakmai megoldás kiválasztását. Minden ügy más és más okaiban.
Szerződésszegés ügyeiben is hívja a 06-302-164-102 ügyfélszámunkat!