Magyar Közéleti Szemle

2012. augusztus 26., vasárnap

Magyar szakértő - szakértő az eljárásokban

Szakértők nélkül nem megy

Szakértők nélkül nem megy sem idehaza, sem nemzetközi viszonylatokban az ügyek vitele, menete!

Felismerte ezt az Európai Unió, de magánéletünk jogvitáiban is jelentős értéket képviselhet a felismerés.

Szakértők jelenléte nélkülözhetetlen a bírósági perekben, de talán még előnyösebben kihasználható a nélkülözhetetlen szaktudás a bírósági per kiváltása közben, vagy a permegelőzés részeként.

Az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. évi XLVII. törvény értelmében igazságügyi szakértői tevékenységet az erre feljogosított (azaz az igazságügyi szakértők névjegyzékében szereplő) természetes személyek és cégjegyzékbe bejegyzett gazdasági társaságok, illetve e célra létesített igazságügyi szakértői intézmények végezhetnek. – teszi közzé a KIM  tájékoztatója.

Szakértő fogalma azonban jelentősen túlmutat a hétköznapok eljárásaiban és ügyeiben az igazságügyi szakértők szűk körénél.


Ennél is hangsúlyosabb tapasztalat, hogy az igazságügyi szakértői munkák színvonala jelentősen tér el egymástól azonos szakterületeken is - perben már nem ritkán szinte “szerencsefaktornak” tűnik.

Bírósági per kiváltására alkalmas a mediátori eljárás, amelyben a mediátor ráirányíthatja a figyelmet különböző szakértői csoportokra, népszerű szakértők által vezetett oldalakra – mint közös vitázói kiindulópontra!

Szakértői hitelesség és szakmában való elmélyültség, nagy számban szakmai ügyreferencia lehet az elvárásunk a magát szakértőként feltüntető, szakértőként megismerhető szakemberek felé. Sokan közülük saját szakmai gyakorlatuk útján jutnak elismertségre, a hivatalos KIM szakértői listát sohasem kérvényezve.

Gazdasági vita, jogi vita, családi vita nem lehet meg az odaillő szakértők megkeresése, bevonása nélkül!
Szakértők ügyfélszolgálata: 06-305-992-842, 06-302-164-102 (vitás élethelyzetek, peres ügyek stb.)