Magyar Közéleti Szemle

2012. augusztus 28., kedd

Szaktanácsadás az útelágazásnál, szakértő megbízása a célegyenes felé

Ha előáll a vita, kár megtörtént első a szaktanácsadás - mert a hirtelen döntés, indulatoktól átitatottan nem jó tanácsadó!

Ha a szaktanácsadás a lehetőségekre irányította a figyelmet következik a szakértői munka, a szakértő megbízása a vitatott szakmai kérdések, részletek előzetes pontos megismeréséhez!


Különösen erőteljes igény merülhet fel a mediátor szakértő munkájára a munkajogi vitákban, illetve a feljelentést fontolgatók körében, ahol a büntetőjogi mediátor tapasztalataival megelőzhető a rendőrség túlterhelése, amely ma jellemző!

 
Prevenciós mediátor szakértő, olyan mediátor, aki tájékozottsággal bír egy esetleges büntetőeljárás várható jogi következményeire.

 
Számos élethelyzetben a polgári bíróság előtti eljárás, más jogi levezetésben a büntetőjogi eljárás külön-külön lenne megindítható.

 
Kisebb károkozásos ügyek (rongálás stb.) esetében a TFKKE prevenciós mediáció ezen a területen segíthet. Ezekben a jogvitákban pszichopedagógusok, pedagógusok megfelelő aktuális szakmai továbbképzéssel tudnak komoly sikereket, piaci szolgáltatást biztosítani.

Országos ügyfelvételi szám: 06-302-164-102 (9h-19h)