Magyar Közéleti Szemle

2012. október 9., kedd

Fellebbezések, egyezségek? Dönteni lehet a megoldások között!

Tévhitnek tekinthető a bírósági folyósókon ügyvéd nélkül pereskedőktől sűrűn hallható vélekedés, hogy az elsőfokon folyó bírósági eljárásban elmulasztott bizonyításokat később automatikusan meg lehet tenni!

Hasonlóan tévhit azt gondolni, hogy a bírósági per közben, a jogorvoslati szintek között ne jöhetne létre egyezség a reálmediáció segítségével.

Az I. fokon született bírósági ítélet után annak kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye.
Gyakorlattal rendelkező reálmediátorok a bírósági per közben az egyezség irányába ható előkészítésben tanácsadóként vehetnek részt a felek mellett.

Az ítélet I. fokon, a másik fél egyértelmű fellebbezése, vagy ilyen szándéka megismerésekor mérlegelni érdemes a mediátori eljárás kezdeményezését - komolyan mérlegelt egyezségi ajánlattal!

A magyarországi TFKKE mediátori munka szerves része az ismételt vitarendezési kísérlet bírósági per közben, vitarendezés szakértővel való megoldása a hosszú tárgyalások közötti időszakban.


Különösen jó alkalom az első fokon létrejött ítélet után a másik féllel vitarendezésre szakértővel kísérletet tenni  - hiszen a fellebbezésben már új bizonyíték előadása csak lényegesen szűkebb körben lehetséges.

Reális döntéseivel hívja a 06-302-164-102 ügyfélszámot, hogy minél előbb valóságra válhassanak!