Magyar Közéleti Szemle

2013. február 12., kedd

Válás, családegyesítés,ingatlan és gazdasági jogviták európai módon

Hogyan lehet családegyesítés, házasság felbontása, vagyoni és öröklési pereket európai módon rendezni?

Irodáink a bírósági perek gyors lezárását, bírósági perek elkerülését biztosítják minden magyar ügyfélnek!

Bírósági per a nagyvárosaink lakosait ugyanúgy utoléri, ahogy a települések lakosait. Rengeteg jogszabály szinte ismeretlenül azok előtt, akikre vonatkozik…….Kecskemét, Győr, Budapest, Budapest, Veszprém, Tatabánya lakói a vitarendezés területén szakértői, egyezségi  komplex segítséget kapnak irodánkon keresztül!

Kollégáink néhány érvet mutatnak meg, amely az európai szellemiségű ADR, alternatív jogvitarendezés kötelezősége mellett egyértelműen szól.
Ritka olyan pontot találni, ahol a családok, a gyermekek, a bíróságok és a magyar társadalom érdeke ennyire egybeesik.
 
Ráadásul az Európában ismert ilyen a kötelező megjelenés a mediátorok előtt előírás megszületett, a felvilágosítás és a perek megelőzése megerősödött ugrászerűen. Magyarországon másfél ezer képzett és továbbképzett igazságügyi mediátor van.
 
10 éve lépett hatályba a közvetítői törvény.
 
Családok érdekei a kötelező válás előtti mediációnál!
 
Ha a családi válság kialakul annak súlyosbodását a kibeszélés hiánya felerősíti. Téves információk eljárásokról, tényadatokról a családokat megosztják a válás elindul.
 
Kötelező válási mediációban a félreértések tisztázódhatnak – a család egybe maradhat az ügyek bizonyos számosságában.
 
 
 
 
Gyermekek érdeke a válás előtti kötelező mediáció!
 
Egyezségi szakértő, reálmediátor per előtti mediációk a szülők viszonyában javulást, vagy jó irányú teljes fordulatot idézhet elő.
 
Gyermekkel kapcsolattartás a gyermek számára kedvezően az egyéni feltételek teljesebb figyelembevétele a válási mediátor egyezségben történhet meg.
 
 
 
Bíróságok érdeke a válás előtti független mediátorok általi közvetítés kötelezően a válóper előtt!
 
Bíróságok számára a válási közvetítés során részben legalább letisztult álláspontok között gyorsabb az ítélethozatal. Egy nem együttműködő megbírságolása bevétel a bíróságok részére.
 
Összességében a független mediátor egyezségekkel záruló ügyek számával csökken a bíróságok ügyterhe.
 
 
Magyarország, a magyar társadalom érdeke a válás előtti kötelező válási közvetítés!
 
Békésen, válás előtti egyezséggel rendelkező ügyekben a volt válófelek megőrzik párbeszédüket egymással. Sikeresebben, kisebb sérüléssel lépnek új házasságba, vállalknak gyorsabban gyereket az új házasságban.
 
Az ügyteher csökkenésével a valódi komoly, bonyolult ügyekben a társadalom joggal számíthat minőségibb bírósági munkára, pontosabb bírósági ítéletekre.
 
Folyamatos ügyfélszolgálat telefonon a 06-302-164-102 ügyfélszámon, illetve jelentkezzen be e-mailen is peresugyek@index.hu!