Magyar Közéleti Szemle

2013. május 2., csütörtök

Előzze meg a pereket! Hagyaték és örökség családi vitái!

Hagyaték tárgyai az önkormányzatok jegyző által kinevezett előadóin keresztül a hagyatéki leltárral alakulnak ki.

Nem ritka az egyik éppen jelenlévő örökös által a hagyatéki leltárba bediktált tárgyak hiányossága, szándékos kifelejtés.

Ez önmagában jogos vitát gerjeszt a távolabb élő más örökvárományosokban.


Érdemes a hagyatéki leltár összeállítása előtt jogvédő irodát, szakértőket megkeresni - ezzel lecsökkentve a hagyatéki leltár hiányosságainak kockázatait.

Hagyatéki eljárás a hagyatéki leltár közjegyzőhöz való beérkezése után válhat az ügyfelek által érzékelhetővé.



Hagyatéki tárgyaláson a jogi képviselet biztosítása magunk számára, előtte a hagyatékkal kapcsolatos egyezségi szakértői irodában való tájékozódás praktikus javaslat.

Hagyatéki tárgyaláson kiderül ki milyen szándékkal érkezett az örökösök közül, ki mit szeretne elszámolni a hagyatékkal szemben!


Ekkor jönnek elő a súlyos régi sérelmek, ekkor érdemes azonnal a hagyatéki tárgyalás után hagyatéki mediátort, örökségi mediátor megkeresni.

Időben indított hagyatéki reálmediátor eljárás igen nagy megtakarítást hozhat a hagyatékkal kapcsolatos bírósági per kiadásaihoz képest!

Ügyfeleink számára újdonság, hogy Budapesten, Győrben, Kecskeméten, illetve 2013. május 15. - szeptember 15. között előre egyeztetett időpontban Balatonfüreden is találkozhat személyes ügyeivel vezető szakértőinkkel, jogászainkkal!  

Forduljanak az ilyen jogsérelmekkel, ügyekkel a lehető legrövidebb időn belül az ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA  lakossági, vállalkozói ügyfélszolgálatához!
 06-302-164-102 (munkanapokon 9h-19h)!