Magyar Közéleti Szemle

2013. szeptember 14., szombat

Bírósági perek nyilvánossága itthon és külföldön - egyezségi szakértők a per előtt, per közben két tárgyalás között

Minél erősebb a külföldi tanulás iránti igény, a külföldi munkavállalás, annál több magyar ember kerülhet előzetes letartóztatásba, egészségügyi zárt intézménybe, külföldi bírósági eljárás alá.

Tanácsadó iroda az eljárások megkülönböztetésében, a külföldi ügyvédek felkutatásában hasznos és célravezető segítség.

Ilyenkor a nemzetközi gyakorlattal rendelkező egyezségi szakértők, nemzetközi jogvédő irodák jogász, jogvédő, ügyvéd, tárgyalási szakértő munkatársaival az ügy lezárása könnyebb, egyszerűbb, gyorsabb. NPI az Európában élők jogvédő ügynöksége, nemzetközi szakmai irodája - több nyelven tárgyalóképes ügyvédek, jogászok, mediátorok Munkatársaink

Velencétől, Hágáig részt vesznek megbízások alapján a bírósági tárgyalásokon a külföldi ügyvéd szakmai kontrollja és partnereként.



Nyilvánosság a bírósági tárgyalás fő szabálya. A magyar bíróságok munkáját és működését akár az alapjogok oldaláról közelítjük, akár az európai közösség egyezményes emberi jogi kitételei felől vitathatatlanul a nyilvánosság kell, hogy jellemezze.

Bírósági tárgyalások fő szabályként nyilvánosak, amely a perben álló érdekelteken túl, a társadalom kifejezett közérdeke.  

Egyet kell értenünk az Országos Bírói Hivatal nyilvános tájékoztatásával, ahol leszögezi a bírósági per látogathatósága nyilvános, hiszen a bíróságok munkáját a társadalom a nyilvánosságon keresztül tudja ellenőrizni. 

 Természetes folyamat a jogvédők, sajtómunkatársak, szakmai érdeklődők részvétele a bírósági tárgyalásokon.

Alapjogokkal összefüggő közérdek a bírósági tárgyalások és ítélet hírdetés nyilvánossága! Nemzetközi gyakorlatban a bírósági tárgyalások nyilvánossága biztosított eltérő belépési rendszerek mellett.  

Bármilyen korlátozás külföldi intézményben (zárt osztály, előzetes letartóztatás stb.) felveti a hazai ügyek intézésének, rendezésének szükségét, melyben az egyezségi szakértők munkája igen jelentős kiadásokat oldhat meg szakszerűen.